//
Tips på extrainkomster för dig som behöver dryga ut dina vanliga inkomster lite

6086563819_9050834961Ett alternativ till att ta ett lån kan vara att försöka skaffa en extrainkomst, så att man får pengar från ett annat håll istället. Men vad finns det egentligen för extrainkomster som kan vara aktuella för de flesta? Här kommer våra bästa förslag:

Sälj andras produkter
Detta kan du göra dörr till dörr, via telefon, via Internet, till dina vänner och bekanta eller på ett annat sätt som passar dig bäst. Du väljer, men i regel finns det väldigt många olika typer av produkter man kan sälja, så väldigt många kan hitta en produkt att sälja som passar dem. Hur mycket man tjänar på detta och hur mycket man måste sälja varierar dock, så det kan vara en god idé att ta en titt på flera olika alternativ innan man sätter igång, så att man vet vad den mest förmånliga produkten är att sälja, samt vilket företag som tillhandahåller detta.Tillverka något själv och sälj
Passar förstås inte alla, men är man lite pysslig av sig och har bra idéer kan man sälja saker online eller på olika lämpliga ställen i hemstaden. Vad man bör sälja beror förstås på dina kunskaper.

Bli en Mystery Shopper
En Mystery Shopper besöker olika företag, t.ex. restauranger, och undersöker hur kundservicen och kundbemötandet är i dessa. Passar jättebra för den som vill besöka nya företag regelbundet och kanske gillar att shoppa annars också. Du får ersättning för alla dina utgifter (ibland krävs det nämligen att du köper något litet), samt en liten ersättning, som förvisso inte är så hög, men detta är å andra sidan inte ett jättejobbigt jobb heller.

Dela ut reklam
Inte det roligaste extraknäcket, men man har ganska stor frihet att välja sitt eget schema, och gör man detta regelbundet, har man ju en regelbunden inkomst. Denna möjlighet finns på de allra flesta svenska orter, och är även därför värd att nämna.

Sälj tjänster av något slag
Det kan vara vad som helst som du känner för att göra, baserat på dina intressen, t.ex:

  • Sitta barnvakt
  • Sitta hundvakt
  • Sitta kattvakt
  • Städa
  • Klippa gräs
  • Putsa fönster
  • Måla
  • Designa hemsidor
  • Underhålla hemsidor

Skapa extra inkomster på nätet
Detta har blivit allt mer populärt på senare år, eftersom det är så lätt numera att t.ex. sätta upp en hemsida eller blogg där man visar andras annonser, vilket man kan få betalt för, och så vidare. Även att starta en egen nätbutik är lättare än vad många tror, och kan därför också vara värt att ta en titt på.